15/12/2019

Zonne-installatie in bedrijf  Officiele "opening"

Het ziekenhuis in Lukulu is niet meer afhankelijk van de onbetrouwbare lokale energievoorziening; het kan nu dankzij de zonne-installatie haar eigen stroom opwekken.

Dit project zonne-installatie is opgezet door Bart Arntzen. en is ondersteund door verschillende acties van de Lions club Appingedam Delfzijl. Ook andere Lions clubs zoals die van Kampen, Bremerhaven (BRD) en Slochteren "Skiramere" droegen bij. 

De giften van NSL (North Sea Lions)  en  LCIF (Lions Club International Foundation)  maakten de realisatie van het zonne-energie project in deze omvang mogelijk.
De brede ondersteuning geeft ook aan dat dit project bij velen op meer dan sympathie kon rekenen.
En nu is het dan in gebruik genomen. Het project is helemaal zoals gepland, op tijd, binnen budget en veilig afgerond.

 

Officiële oplevering

Ter gelegenheid van de ingebruikname was de Lions Club Appingedam Delfzijl  uitgenodigd om naar Lukulu te komen. Op 29 november vertrokken de Lions Bart Arntzen en Marcel van Leeuwen naar Zambia. Op 3 december is de installatie officieel opgeleverd.  
De installatie bestaat uit: 80 zonnepanelen, een accubatterij voor de energieopslag en een nieuwe verlichtingsinstallatie met energiezuinige LED's..De installatie wordt verderop op deze site beschreven. Zie hiervoor Installatie

Bij de officiële handelingen waren verschillende vertegenwoordigers van het lokale stadsbestuur en ook van de ziekenhuisorganisatie aanwezig. De foto's ziet u ook in ons fotoalbum.

 

Wat een prachtig project

Als Lions club Appingedam Delfzijl zijn we blij en ook dankbaar dat wij met de hulp van zovelen dit project hebben kunnen realiseren. 
De kern van het project is dat mensen in nood geholpen worden. En dat is nodig. Zie ook de reactie hiernaast.

Sponsoren

De Lions club Appingedam Delfzijl is er trots op!
En allen die hebben bijgedragen :

"bedankt!!"

  de sponsoren: