Lionsclub Appingedam-Delfzijl heeft voor het jaar 2018 - 2019 "Circulaire Economie" als hoofdthema gekozen. Verschillende Lionsleden zijn beroepsmatig of uit belangstelling hierbij betrokken.  Verschillende bijeenkomsten worden op dit thema gefocust. In onze regio zijn verschillende bedrijven en initiatieven met dit thema verbonden.

In het kader van het thema zijn al bijdragen afgesproken van Omrin, Ons, Milieudienst Groningen, Pauw, WPT, Holthausen en de Gemeente Delfzijl.

Door de focus op “Circulaire Economie” kunnen ook projecten gestart worden, of bijdrage geleverd worden aan reeds lopende projecten. Er zijn mogelijk verbindingen te leggen met (andere) lopende projecten. Het begrip circulair heeft ook veel te maken met duurzaam. En dus ook met een duurzame energiehuishouding.Hierbij denken we dan aan Energy Valley en de New Energy Coalition.

Binnenkort besteden wij een bijeenkomst aan  Waterstof als Energiedrager. Een van de pioniers op het gebied van waterstof als bron van electriciteit is de firma Holthausen. Traditioneel voor veel bedrijven in de regio als leverancier van (groen) gas. Nu de voortrekker van groene mobiliteit m.b.v. waterstof.